Microneedling

Microneedling er en avanceret nålebehandling, beregnet til at øge hudens produktion af kollagen, ved at tynde nåle trænger ind i hudens øverste lag. Nålens dybde varierer mellem 0,25 mm-2 mm, afhængig af området der behandles. Nålene laver mikrokanaler i huden, hvilket resulterer i at kroppen tror, at huden er beskadiget. Det øger kroppens produktion af kollagen. Kollagen bidrager til hudens foryngelse, og det betyder at rynker og ar kan reduceres. Resultatet af microneedling giver derfor en glat og klar teint.

Microneedling er effektiv til behandling af;

 • Acne og ar
 • Fine linjer og rynker
 • Forstørrede porer
 • Hudpigmentering 
 • Hudopstramning og hudforyngelse

Efter en microneedling behandling, vil kroppen straks påbegynde en genopbygning og reparation af huden ved at danne nye celler i underhuden. Det tager tid at få dannet nyt kollagen, elastin og nye hudceller. Det kan tage op til 6 uger, før der er synlig forbedring, og genopbygningen fortsætter de følgende måneder.

Antallet af behandlinger afhænger af problemet i din hud. Der kan ses resultater allerede efter første behandling. Ved behandlinger af ar og dybe rynker anbefales det op til 6 behandlinger.

Fordelen ved microneedling?

Ophelingstiden er kort. Effekten af behandlingen viser sig gradvist og giver en forbedring af huden. Du kan forvente en markant forbedring ift. udgangspunktet ved gentagne behandlinger.

Hvor lang tid tager microneedling behandling?

Først afrenses huden og derefter påføres en lokalbedøvende creme, som skal virke mindst 30 minutter inden behandlingen. Under behandlingen påføres huden en serum, som medvirker til, at nålen glider let hen over huden. Behandling af et ansigt tager cirka 20-30 minutter (efter man har haft lokalbedøvende creme på).

Efter microneedling behandling

Efter behandlingen ses huden let rød og let hævet, men det aftager gradvist. Efter et par dage er huden diskret rød og kan være lidt tør. Efter 3-4 dage ser huden helt normal ud. Det anbefales at undgå makeup i dagene efter behandlingen, og at tilføre huden en masse fugt.

Den DermaPen jeg bruger, producerer forskellige lysfarver med forskellige bølgelængder. Hver af disse farver har en unik effekt, der behandler en lang række hudsygdomme (såsom acne eller rynker, blandt andre).

 • Grønt lys: Grønt lys får porerne til at se mindre ud og beroliger følsom hud.
 • Rødt lys: Rødt lys fremmer blodcirkulationen og virker antiinflammatorisk.
 • Gult lys: Det gule lys opstrammer huden og øger ilttilførslen. Ydermere modvirker den rødme og stimulerer lymfekredsløbet.
 • Blåt lys: Reducerer og eliminerer acne. Derudover virker blåt lys beroligende og er særligt velegnet til irriteret, fedtet og uren hud.
 • Violet lys: Violet lys er godt til acne hud. Det accelererer blodcirkulationen samt fremmer cellevækst og -fornyelse.
 • Hvidt laserlys: Det hvide lys virker beroligende på huden, styrker proteinfibre, får porerne til at virke visuelt mindre, fremmer syntesen af proteiner og kollagen, blodcirkulationen og cellevækst. Det er særligt velegnet til moden hud.
 • Blåt lys: Dette lys optimerer fedtet hud og virker mod acne. Lyset fremmer også syntesen af proteiner og kollagen.

 

ar - før og efter behandling med microneedling